Over ons

Vergaderlocatie Amstelveen is onderdeel van Elsenhove Horeca en gevestigd op Speelboerderij Elsenhove. In opdracht van de Gemeente Amstelveen exploiteert Elsenhove Horeca de eet- en drinkgelegenheid ‘Het Theehuis’ en de vergaderlocaties in de Rietgans.

Speelboerderij Elsenhove

De boerderij is sinds 1976 in gebruik als kinderboerderij met speeltuin en ligt in recreatiegebied Elsenhove, aan de rand van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstelveen. Op de boerderij maken jong en oud kennis met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdieren.

De Speelboerderij is een begrip in de regio en staat bekend als een zeer mooie, goed onderhouden boerderij op een groot, schoon terrein. Mooi gelegen in landelijk gebied is Elsenhove bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten.

Voor de groenste gemeente van de Randstad is natuur- en milieueducatie een belangrijk onderwerp. Natuur- en Milieu Educatie Amstelveen organiseert en coördineert dan ook uiteenlopende educatieve activiteiten over natuur en milieu voor verschillende doelgroepen in onder andere De Rietgans op Speelboerderij Elsenhove.

elsenhove vergaderlocatie amstelveen boerderijDe Rietgans

Als u bij ons vergadert, bent u in een nieuwe maar toch oude boerderij. De Rietgans is in 2009 gebouwd als een oude stolpboerderij. Duurzaamheid stond bij de bouw centraal: zo is met lokale materialen gebouwd en het ontwerp is energiezuinig. De boerderij beschikt over twee ruimtes: het Leslokaal op de begane grond en De Uitkijk op de eerste verdieping.